Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı Patates Yemeği

Malzemeler:

  • 500 gr kıyma (dana veya kuzu)
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Maydanoz (süslemek için)

Yapılışı:

  1. Soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  2. Kıymayı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
  3. Salçayı ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
  4. Domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve karışıma ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Patatesleri soyup, iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
  6. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Ardından sıcak suyu ilave edin.
  7. Yemeği kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, ateşi kısın ve kapağını kapatarak yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  8. Yemeği ocaktan almadan önce isteğe bağlı olarak doğranmış maydanoz ile süsleyin.
Previous Post
Next Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir