İtalyan Pizza Tarifi

Malzemeler (2 orta boy pizza için):

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya (10 g)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz ve karabiber

Üzeri için (isteğe bağlı):

  • 200 g mozzarella peyniri
  • Dilimlenmiş sucuk, salam, mantar, biber
  • Siyah zeytin
  • Taze fesleğen

Hazırlık Aşamaları:

1. Hamur Hazırlığı:

  1. Kuru mayayı ılık suyun içinde şekerle karıştırıp 5-10 dakika bekletin (maya aktifleşsin).
  2. Unu geniş bir kaba alın, tuz ekleyip karıştırın.
  3. Ortasını havuz gibi açıp aktifleşen mayayı ve zeytinyağını ekleyin.
  4. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamuru bir kaba alın, üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.

2. Sos Hazırlığı:

  1. Zeytinyağını bir tavada ısıtın, sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun.
  2. Rendelenmiş domatesleri ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  3. Kekik, fesleğen, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

3. Pizzayı Hazırlama:

  1. Fırını 220°C’ye (alt-üst ayar) ısıtın.
  2. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgah üzerinde ince bir şekilde açın.
  3. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  4. Hazırladığınız sosu hamurun üzerine yayın.
  5. Mozzarella peyniri ve istediğiniz malzemeleri ekleyin.

4. Pişirme:

  1. Önceden ısıtılmış fırında pizzayı 12-15 dakika, kenarları altın sarısı olana kadar pişirin.
  2. Fırından çıkardıktan sonra taze fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun! 🍕

Previous Post
Next Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir