Sebzeli Mücver

Sebzeli Mücver

Malzemeler:

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için yağ

Yapılışı:

  1. Kabak ve havuçları rendeleyin. Süzgeçte suyu süzülmesi için bekletin.
  2. Geniş bir kapta rendelenmiş sebzeleri, un, yumurta, beyaz peynir ve baharatları karıştırın.
  3. Kızartma tavasına yağ ekleyin ve ısıtın.
  4. Karışımdan kaşıkla alıp tavaya koyun ve her iki tarafını da altın rengi alana kadar kızartın.
  5. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.

Previous Post
Next Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir