Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 yemek kaşığı tarhana
  • 8 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı tel şehriye

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak eritelim.
  2. Yağ eridikten sonra salça, tuz, nane, pul biber ve karabiber ekleyerek orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Dilerseniz bu aşamada salça kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  3. Kavrulan salçanın üzerine tarhanayı ilave edelim ve karıştıralım.
  4. Ardından suyu ekleyelim. Eğer varsa, suyun bir kısmını et suyu olarak tamamlayın çok daha lezzetli olacaktır.
  5. Tel çırpıcı ile çorbamızı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  6. Kaynadıktan sonra şehriyelerimizi ekleyelim ve kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Tel şehriyeli tarhana çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

Notlar:

  1. Özellikle anne olduktan ve bebeğim ek gıdaya geçtikten sonra, tarhana çorbası benim kurtarıcım oldu. Tarhana çorbasını lütfen sade düşünmeyin. Kimi zaman içesine brokoli atın, kimi zaman bir dal karnabahar, kıymalı, tavuk sulu, et sulu, kemik suyu ile çok aşırı karıştırmadan dilediğiniz şekilde zenginleştirebilirsiniz. En çok da balığı sade yemeyen oğlum, bu çorba ile bayılıyordu. Çorbayı ayrı pişirip fırınladığım balığı içerisine küçük küçük parçalayıp ekliyordum. Severek yiyordu. Tadı kötü olur diye düşünmeyin kesinlikle çok güzel oluyor.
  2. Tarhanamızda nane olduğu için eklemedik ama sizin tarhananızda yok ise biraz ekleyebilirsiniz.
    Oğlum 2 yaşına gelene kadar salça eklemedim, bizim tarhanamız zaten bol kırmızı biberliydi, rengi de çok güzel oluyordu. Çocuğun alerjisi yoksa, mevsiminde domates rendesi de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Previous Post
Next Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir