Kıymalı Patates Yemeği
Malzemeler:
- 500 gr kıyma (dana veya kuzu)
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 2 su bardağı sıcak su
- Maydanoz (süslemek için)
Yapılışı:
- Soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
- Salçayı ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve karışıma ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Patatesleri soyup, iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Ardından sıcak suyu ilave edin.
- Yemeği kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, ateşi kısın ve kapağını kapatarak yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
- Yemeği ocaktan almadan önce isteğe bağlı olarak doğranmış maydanoz ile süsleyin.