Kuzu Tandırı

Kuzu Tandırı

Malzemeler:

  • 1 kg kuzu eti (kol veya but)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2-3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı paprika (kırmızı biber)
  • 2-3 dal taze kekik (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Eti Hazırlama: Kuzu etini büyük parçalara kesin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve etleri ekleyin. Etler her tarafı kızarana kadar kavurun.
  2. Sebzeleri Hazırlama: Soğanları ve sarımsakları ince doğrayın. Kızaran etlere ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  3. Domates ve Baharatlar: Domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon ve paprika ile baharatları ekleyin. Karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
  4. Sebzeler: Patatesleri ve havuçları iri parçalar halinde doğrayın. Tencereye ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Pişirme: Sıcak suyu ekleyin ve yemeği kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 1.5-2 saat pişirin.
  6. Servis: Yemeği ocaktan alıp birkaç dakika dinlendirin. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Bu tarif, kuzu etinin lezzetini ön plana çıkaran nefis bir yemektir. Afiyet olsun!

Previous Post
Next Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir