Sütlaç (Pirinç Puding)

Sütlaç (Pirinç Puding)

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • Tarçın (isteğe bağlı, süslemek için)

Yapılışı:

  1. Pirinci suyla haşlayın ve suyunu süzün.
  2. Sütü tencereye alın, içine haşlanmış pirinci ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  3. Kaynadıktan sonra şekeri ekleyin ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  4. Vanilini ekleyin ve karıştırdıktan sonra kaselere dökün.
  5. Soğumaya bırakın ve üzerine tarçın serpip servis yapın.
Previous Post
Next Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir